scholing
cursussen
workshops
lezingen

Namens het Protestants Centrum GVO organiseren wij de nascholing voor docenten GVO en namens het Dienstencentrum GVO en HVO de interne opleiding. de interne opleiding.

Voor onderwijsprofessionals heeft VONKT ook een open aanbod van cursussen, workshops en/of lezingen.

Scholing en activiteiten

Meer met muziek in de GVO-les

Zou je ook wel meer met muziek willen doen in de PC GVO les? Zit je soms met je handen in het haar omdat je niet goed weet welk lied je moet zingen? Vraag je je wel eens af, hoe je een klas een goed lied aanleert?                                   

Er wordt te weinig gezongen op de basisscholen, zeggen de onderzoeken. Maar programma’s als The Voice Kids zijn razend populair. Vanuit de wetenschap klinkt het geluid, dat muziek goed is voor je hersenen en sociaal gedrag bevordert. Muziek schept verbondenheid en geeft kinderen de mogelijkheid hun gevoelens te uiten. Een goed lied roept herkenning op en gaat een leven lang mee. Liederen kunnen een bijdrage leveren aan de godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming. Zingen in de klas brengt iets bijzonders teweeg. Allemaal redenen om meer met muziek te doen in je PC GVO les. Maar hoe?!

Tijdens deze cursus maak je al zingend kennis met een aantal godsdienstige liederen. Aan het einde van de cursus heb je criteria meegekregen en ontwikkeld, voor het kiezen van liedjes voor de PC GVO-les. Je voelt (nog) beter aan, hoe muziek de kerndoelen PC GVO kan ondersteunen. Je hebt tools gekregen voor het aanleren van een lied. Je bent in staat om een groep kinderen te enthousiasmeren. Ook heb je ontdekt, hoe je muziek kunt inzetten om een rijke leeromgeving te creëren.

Cursusleider: drs. Mariëtte Budding-Peppink
Mariëtte Budding is orthopedagoog, heeft de post-hbo opleiding Vakspecialist Muziek aan het conservatorium van Amsterdam gevolgd en is PC GVO docente. Ze is in haar vrije tijd actief in diverse kamermuziekensembles en bespeelt diverse instrumenten, waaronder dwarsfluit en piano.

Doelgroep: GVO-docenten
Kosten: nascholing PC GVO
Nascholingspunten: 6
Meer informatie:

Deze cursus omvat 6 contacturen.

De cursus heeft al plaatsgevonden. Voor meer informatie, mail naar scholing@vonkt.nl

Contact:

identiteit | vorming | advies | scholing

VONKT is uw partner voor de organisatie van scholing en activiteiten.