Scholing en activiteiten

Theologiseren met kinderen [leergemeenschap]

In de cursus heb je kindertheologie leren kennen als een visie op kinderen, de Bijbel en geloof, en je eigen rol als leerkracht. Je hebt kennisgemaakt met de achtergronden van de kindertheologie en gereflecteerd.

In de leergemeenschap maken we de vertaalslag naar de praktijk. Je maakt lessen, noteert je eigen vragen achteraf en brengt ze de leergemeenschap in. Elke bijeenkomst pakken we een specifiek onderdeel onder de loep van theologiseren met kinderen en dat werken we uit voor in de klassenpraktijk. We dragen samen zorg voor de inhoud van de bijeenkomsten door het permanente samen delen, onderzoeken en verbeteren van de praktijk van je onderwijs in de klas opdat de kinderen nieuwe betekenissen kunnen ontdekken in Bijbelverhalen. 

Gaandeweg ontwikkel je meer dan alleen maar lessen, maar vooral het kindertheologisch werken en deze manier van kijken naar, met en van kinderen in het zoeken naar zin en samenhang.

 

Begeleiding leergemeenschap: C. (Corina) Nagel-Herweijer of I.J.M. (Irma) Visser
Corina Nagel is onderwijskundige, HBO-theoloog en specialiseerde zich in de godsdienstdidactiek. Zij is specialist School & Kerk voor de Protestantse Kerk in Nederland. 
Irma Visser is godsdienstpedagoog, regiobegeleider PC GVO, trainer Godly Play en verbonden aan uitgeverij Kwintessens voor diverse methoden

Doelgroep: PC GVO docenten
Kosten: PC GVO Scholing en kwaliteit
Nascholingspunten: 9
Meer informatie:

Voorwaarde voor deelname
De cursus Theologiseren met kinderen in 2022-23 hebben gevolgd of module 11 in het PC GVO Scholingstraject.

Na inschrijving wordt verwacht dat de docenten deelnemen aan alle bijeenkomsten. Afmelding bij ziekte of bijzondere (familie-)omstandigheden uitsluitend via scholing@vonkt.nl en in CC aan de eigen regiobegeleider.

Deze leergemeenschap omvat 9 contacturen.

Contact:
2022-23 Amersfoort

Ontmoetingskerk
11-11-2022 van 15:00 tot 18:00
AMERSFOORT

digitaal / online regio Midden
27-01-2023 van 15:00 tot 18:00
DIGITAAL / ONLINE

Ontmoetingskerk
31-03-2023 van 15:00 tot 18:00
AMERSFOORT

identiteit | vorming | advies | scholing

VONKT is uw partner voor de organisatie van scholing en activiteiten.